Unde iesim în lume?

(sau despre spectacole, vizite şi excursii).
Lunar mergem la un spectacol pentru copii (teatru, operetă) sau vine o trupă de teatru la grădiniţă şi, cu diferite ocazii, ieşim în parcuri, la muzee sau la Grădina Zoologică. Participăm la programul de vizite active la Muzeul Naţional de Artă al României organizat special pentru copii, urmat de o lecţie de arte plastice în atelierul de creaţie al muzeului. Vizităm un muzeu cu toţi copiii, în fiecare an altul. Proiectul recapitulativ final la engleză al grupei terminale se încheie cu o vizită asortată cu tema sa (de exemplu, în culisele unui teatru ori o drumeţie la munte sau un picnic). Cu grupa de viitori şcolari, facem chiar „mici turnee“ pentru a prezenta la alte şcoli sau grădiniţe spectacolele jucate de ei sau expoziţii cu lucrările lor de arte plastice. Vizităm de asemenea diferite instituţii care fac parte din viaţa noastră cotidiană (şcoală, biserică, bibliotecă, farmacie, bancă, librărie, cabinet stomatologic etc). Mergem cu colindul în preajma Crăciunului. Organizăm două excursii de o zi pe an în locuri frumoase, cu obiective turistice şi o tabără la munte de o săptămână, cu scopul de a deprinde obiceiurile „omului de munte”. Participarea este opţională.

Cum ne mai jucam?

(despre alte activităţi desfăşurate în grădiniţă sau în afara ei):

*Anuala de arte plastice a Grădiniţei Şotron;
* Expoziţii cu lucrări ale copiilor găzduite de diferite instituţii;
*Campionatul de puzzle, Concursul de şotron, Concursul de Lego, Concursul de Tangram;
*Proiecte având scopul de a stimula comportamentul civilizat al copiilor, spiritul lor civic, responsabilitatea, competitivitatea în sensul ei bun, empatia şi grija faţă de ceilalţi: Ziua dărniciei, I love Bucharest, Şotron Awards (Distincţiile Şotron) – Magic Words, I care about animals, A helpful hand, Piano, Să fim toleranţi cu cei din jur etc, Team Race (Concursul pe echipe), Picture Dictionary (Dicţionarul ilustrat), Books Day (Ziua cărţilor);
*Concursul de verificare a cunoştinţelor I can manage (Şotroneii se descurcă);
– Participare la diferite concursuri sau proiecte în parteneriat cu alte instituţii (şcoli sau grădiniţe, teatre, muzee, cabinete medicale etc).