Cum afla parintii?

(sau despre legătura dintre şcoală şi familie)

– Părinţii participă alături de copii la deschiderea festivă a anului şcolar Începe distracţia!, adevărată sărbătoare inaugurală cu surprize.
– Săptămânal, părinţii primesc un rezumat al săptămânii care conţine o parte din ceea ce au deprins copiii la grădiniţă pentru informare şi, eventual, consolidarea în familie a cunoştinţelor primite.
– Periodic, se organizează întâlniri cu părinţii, în care se discută despre principiile noastre educative. Părinţii află mai amănunţit despre „micul serviciu” al copiilor, care este grădiniţa.
– Zilnic, există un program de consultaţii (9-9.30) ale institutoarelor cu părinţii, care pot fi puşi astfel la curent cu amănuntele evoluţiei copiilor lor.
– Părinţii sunt anunţaţi despre activităţile grădiniţei prin afişe şi fluturaşi individuali, cât şi invitaţi să participe direct la unele dintre ele.
– Evoluţia copiilor este urmărită prin trei evaluări pe an care sunt puse la dispoziţia părinţilor împreună cu explicaţiile corespunzătoare.
– Proiectul Zilele porţilor deschise permite părinţilor să asiste la activităţi şi să-şi vadă copiii la treabă.
– La sfârşitul anului şcolar, părinţii primesc portofoliul anual al copiilor.
– Invităm părinţii şi bunicii să participe la activităţi amuzante pentru a le cunoaşte mai bine pe profesoare şi pentru a se cunoaşte între ei: Picnic-ul părinţilor şi Ziua bunicilor.
– Semnalăm părinţilor prin poşta electronică evenimentele organizate de diferite instituţii (Muzeul Ţăranului Român, Librăria Cărtureşti, Muzeul Naţional de Artă al României etc) la care pot participa cu copiii în timpul liber.